Színtartósság

A színek megtartják színüket

A színek megváltoznak: A fa besötétedik vagy beszürkül, a fehér bevonatok megsárgulnak és a homlokzatok kifakul-nak. Ez utóbbi megelőzhető: Az ásványi festékek rendkívüli fényálló szervetlen pigmentjeivel.

A festékek multifunkcionálisak: Egyrészt megvédi a hordozó építőanyagot, másrészt fontos építészeti és várostervezé-si eszközként szolgál. Ez azért van mert a festékek színei kiemelik egy épület, egy utca, egy épületegyüttes vagy akár egy teljes helység egyéniségét. Die Farbgestaltung ist also alles andere als banal oder beliebig.

Az ásványi pigmentek nem fakulnak ki

Az ásványi pigmenteket extrém tartós színállóság jellemzi. Ez az oka annak, hogy a KEIM ásványifestékek évtizede-ken keresztül változatlanok maradnak – mert kizárólag csak kiváló minőségű UV-álló pigmenteket tartalmaznak.

Számos festék színe változik - néha gyorsabban, néha lassabban – a szennyeződés, a levegőben lévő károsanyagok és különösképpen a napfény UV-sugarai által. Míg a szennyeződés a színárnyalat tisztaságát csökkenti, az UV-fény hatására maga a festékanyag változhat meg. Például a diszperziós-festékek kötőanyaga lebomlik, különösen intenzív sötét színárnyalatoknál egy fehéres fátyolosódás jelentkezik. Számos szerves színezek az UV-tartalmú fény hatására megváltoztatja kémiai szerkezetét és színárnyalatát.

A KEIM ásványifestékek kizárólag kiváló minőségű szervetlen pigmenteket tartalmaznak. Ennek köszönhetően egye-dülálló a festékpiacon és hosszú távon ragyogó homlokzatok biztosít!