EGÉSZSÉGRE ÁRTALMATLAN FESTÉKEK AZ EGÉSZSÉGES LAKÓTÉRHEZ

A levegő nélkülözhetetlen életelemünk, ám – különösen beltérben – mindenféle allergén anyagot tartalmaz. A KEIM ásványi festékek használatával nem csak az allergiások lélegezhetnek fel…

Legyen szó tűzvédelemről, zaj- vagy hőszigetelésről, az építőiparban szinte mindenre létezik irányadó szabvány. A lakók egészségvédelmét kivéve… Pedig a rossz, egészségtelen levegőjű helyiségek nem csupán az életminőségünket rontják, hanem az egészségünknek sem tesznek jót. Az orvosok aggodalommal tapasztalják, hogy egyre több anyag vált ki allergiás tüneteket egyre több embernél. Ez különösen a gyerekeket érinti, hiszen az ő szervezetük sokkal érzékenyebben reagál az ilyen ártalmakra, mint a felnőtteké.

A felelősen gondolkodó beruházók és tervezők célja ezért nem is lehet más, mint egészséges klímájú lakótereket létre-hozni. De vajon mik az ismérvei az egészséges lakótérnek? „Ez különböző tényezőktől függ: a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a szellőzési viszonyoktól – sorolja Mathias Rathke belsőépítész. – De például az építőanyagokból és a bútorokból kipárolgó anyagok is jelentősen ronthatják a levegő minőségét és ezzel együtt a helyiségben tartóz-kodók közérzetét. Főleg a szabályozott szellőzés nélküli, korszerű, „agyonszigetelt” épületekben jelent ez manapság komoly kihívást. A megbízóimnak ezért rendre azt ajánlom, hogy páraáteresztő, káros anyagoktól mentes bevonat-rendszerekkel vegyék elejét a problémáknak.”

A KEIM páraáteresztő ásványi festékek kezdetektől fogva kizárólag olyan összetevőkből álltak és állnak, amelyek az egészségre és a környezetre nézve egyaránt garantáltan ártalmatlanok.

KEIM FALFESTÉKEK – TERMÉSZETESEN ÁRTALMATLANOK ÉS NEM TARTALMAZNAK KONZERVÁLÓSZEREKET!

A KEIM évtizedek óta elkötelezett az egészségre ártalmatlan beltéri festékek kifejlesztése és gyártása mellett, mindezt a termékek teljes életciklus-görbéjén átívelően. E törekvéseit egy igazán egyszerű elv vezérli: a "kovásodás" elve, amelynek lényege, hogy a szilikátfesték kötőanyaga kémiai reakció útján oldhatatlanul összekapcsolódik az alap-felülettel, megőrizve kiváló páraáteresztő-képességét. 

A zseniális elv feltalálása és piacképessé fejlesztése a - tanult szakmáját tekintve agyagkézműves - szabadidejében kísérletezgető kedvű Adolf Wilhelm Keim nevéhez fűződik. Az első kétkomponensű szilikátfesték kifejlesztésével ő rakta le a KEIMFARBEN vállalat alapjait 1878-ban. A rákövetkező évtizedek során a KEIM világviszonylatban piacvezető, páratlan szakértelemmel rendelkező vállalkozássá nőtte ki magát az ásványi épületvédelem területén. Átérezve a környezet és a jövő nemzedékek iránt viselt felelősségét, a vállalat máig is kizárólag olyan ásványi termékeket fejleszt és gyárt, amelyek akár a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is maradéktalanul megfelelnek.

A hagyományos falfestékek gyakran tartalmaznak hozzáadott konzerválószereket, ún. isothiazolinone vegyületeket. Az egész-ségre teljességgel ártalmatlan beltéri festékek előállításához a KEIM cég nem használ semmiféle „isothiazolinone”-t, mert az allergiás reakciót válthat ki, az arra érzékeny személyeknél, többek között a gyerekeknél. A konzerválószerek mellőzését – és egyben a falak penészgombák megtelepedésével szembeni védelmét – a szilikát kötőanyag lúgos kémhatása teszi lehetővé!

A más kötőanyaggal gyártott festéktermékekből hiányzik ez a természetes konzerváló hatás, amit ezért jobb híján általában konzerválószerek hozzáadásával próbálnak kiváltani.

Festékeinket rendszeresen vizsgálják független intézetek, mint például az „Institut für Umwelt und Gesundheit (IUG)". Ezért bizton állítható, hogy a KEIM úttörő szerepet játszik az egészségre ártalmatlan festékek fejlesztésében és gyártásában!

TERMÉSZETES, KÁROSANYAG MENTES ÁSVÁNYI FESTÉKEK A kiváló beltéri levegőért
Biztonságos jó közérzet és feltöltődés, mindez kellemes otthoni környezetben.

 

A KEIMFARBEN beltéri festékek kivétel nélkül konzerváló-, oldó- és lágyítószerek hozzáadása nélkül készülnek, ezért érzékeny személyeknek, mint például gyermekeknek vagy allergiásoknak kiválóan alkalmas.

A KEIM falfestékekkel biztosra mehet!

Allergiásoknak alkalmas – Biztonságos termékek minőségtanúsítvánnyal

A KEIM Biosil 1983 óta van jelen a piacon, mint az első allergiásoknak is alkalmas beltéri szilikátfesték. A kiváló páraáteresztő termék nem tartalmaz hozzáadott konzerváló-, lágyító- és oldószereket. Nem véletlen, hogy a KEIM Biosil 1998-ban megkapta a TÜV környezet-védelmi tanúsítványt és jelölést, majd 2003-ban az „Allergiásoknak alkalmas” tanúsítványt (IUG intézet).

A termékek biztonságos minőségét független intézetek által végzett rendszeres ellenőrzések garantálják. A KEIM valamennyi gyártó közül elsőként kapta meg 2004-ben a „natureplus” minősítést, a Biosil nevű termékére. Ennek megszerzéséhez jóval szigorúbb feltételeknek kell megfelelni, mint a „Blaue Engel” jelölés használatához. A „natureplus” minősítés így egyfajta kapaszkodót nyújt az építőipari szakembereknek a piacon kapható legjobb termékek beazonosításához a tartós építke-zésekhez.

Legyen szó nappaliról, háló- vagy dolgozószobáról, óvodáról, iskoláról vagy kórházról – a KEIM ásványi festékekkel bevont falak között mindenki nyugodtan vehet levegőt és biztonságban érezheti magát.