"Made in Germany" festékek

Helyben működünk, globálisan gondolkodunk

A KEIM ásványi festékek bármilyen éghajlati körülmények között megállják a helyüket szerte a világon. Fejlesztésük és gyártásuk színhelye azonban Németország. Ez egy jó alap.

„Made in Germany“ biztosítja a minőséget, a hatékonyságot és a fenntarthatóságot.

A festékek gyártása és fejlesztése – ellentétben a feltételezésekkel – egy nagyon összetett feladat. Ez már elkezdődik a laborban, ahol az összetevők „receptúrái“ tesztelésre kerülnek egy komplex vizsgálati eljáráson keresztül. A gyártás napjainkban egy erősen automati-zált és zárt folyamatban zajlik, amelyeket nem lehetne egyszerűen egy állítólagosan olcsóbb helyszínre áthelyezni. 

Ez az egyik oka annak, hogy a KEIMFARBEN cég a diedorf-i központra és a Luckau-i telephelyére koncentrál. A kompetenciák koncentrációja értékes szinergiához vezet, ami jobb minőséget eredményez. Ezenkívül a KEIM arra törekszik, hogy a nyersanyagok beszerzése a lehető legrövidebb legyen, ezzel is növelve az ökológiai egyensúlyt és a termékek fenntarthatóságát.

Werk von Keimfarben Diedorf
A KEIM cég tudatosan elköte-lezte magát a Németországi gyártás mellett!

Németországban a cég gyökerei ötvözik a hagyományt az innovációval. És itt vannak azok a képzett és motivált szakemberek is, akiknek a tudása nélkül, egy közepes méretű vállalat, mint a KEIM nem lett volna piacvezető a szilikátfestékek területén. A KEIM cég hozzájárul a munkahelyek és a szakmai képzések biztosításához Németországban, ezzel is emelve a közvetlen térség értékét, illetve jelentősen hozzájárul a közös jóléthez. 

A „Made in Germany“ a KEIM cég számára nem csak pecsétet jelent a termékeken.
Mindazonáltal ma a KEIM cég globálisan helyezkedik el és jelen van miden fontos piacon tizenegy leány-vállalattal – nemcsak Európában.

 

Gyártás

A KEIMFARBEN termékeket a diedorf-i és az alteno/luckau-i gyárban állítják elő. A KEIMFARBEN cég évek óta az ISO 9001 és az ISO 14001 minősítéssel rendelkezik, illetve tagja a bajorországi környezetvédelmi egyezménynek.

A diedorf-i gyárban az összes festék rendszert gyártják. Az alapanyagok síneken és utakon silókban szállítva jut el a gyártó központba. A teljesen automatizált berendezések állítják elő ezekből az alapanyagokból a különböző késztermékeket, majd ezután a színezés következik olyan színre, amilyet a vevők igényelnek.

A színárnyalatok sokféleségének nagy részét első sorban már a disszolverben el lehet érni. A színek a KEIM-Palette színskála árnyalatai és vevők által igényelt színárnyalatoknak megfelelően készülnek. A színárnyalatok receptúrái egy ultra modern színmérő készülékre támaszkodnak. Minden színárnyalat kizárólag tiszta szervetlen, ásványi és abszolút színtartó pigmentekből készül. A színpontosság egy többszörös minőség ellenőrzésen megy át. Ehhez egy érzékeny speciális szoftvert is ugyan úgy használnak a színszámok ellenőrzéséhez, mint a szemeit a tapasztalt „szín-profik”-nak.

Az alteno/luckau-i gyárban az úgynevezett „száraz” termékeket gyártják. Itt a szárazvakolat gyártó-berendezéseken keresztül állítják elő a gyári szárazhabarcsokat a KEIM-Hőszigetelő rendszerekhez. A szilikátvakolatok gyártása egy horizontális keverőn történik. A nemes vakolatok, a nedves vakolatok, illetve a Restauro termékek színezése természetesen kizárólag csak szervetlen, ásványi, színtartó pigmenteken alapszik és hasonlóképpen, mint a színmérés rendszere szabályozott és mindig felülvizsgált.

Az egész termelés, logisztika, receptúra ügyintézés és kezelés az SAP/R3 rendszer alapján működik, ami egy dokumentált gyártásszám kezelést és nyomonkövetést tesz lehetővé. A teljes készletállomány úgy, mint az alapanyagok illetve késztermékek hasonlóképpen e rendszer alapján vannak szabályozva.

Ásványi festékek gyártása pigmentekből
Kutatás a Keimfarben cégnél
Kutatás-fejlesztés
Kutatás-fejlesztés laborban

A K&F területén folyamatosan a termékek optimalizálása és a szilikát technológia tovább fejlesztése történik. Az erre specializálódott fejlesztők itt folytatják alapkutatásaikat a szilikát építményvédelem kérdései, illetve problémái alapján. Minden hasonló fejlesztés és innováció ezen a szakterületen - a szilikátfestékek létezése óta - a KEIMFarben cég fejlesztő laboratóriumából ered.

A KEIM cég fejlesztő mérnökeinek szoros együttműködése szinte minden elismert szakintézettel és fejlesztő laboratóriummal természetesen ugyanolyan fontos, mint a következetes részvétel számos kutatási projekten bel-, és külföldön a festéktechnika területén. Csak így lehetséges a Know-How előnyt állandóan biztosítani, illetve tovább fejleszteni.

A K&F mérnökei a klasszikus termékfejlesztés mellett egy konzekvens és szisztematikus termék minőségbiztosításnak szentelik magukat. Ezenkívül mind a gondosan kiválasztott alapanyagokat, mind a késztermékeket számos vizsgálatnak és tesztnek vetik alá, mielőtt a végleges termékek elhagyják a gyártócsarnok rámpáját.