Szép mint a beton

Betonkozmetika KEIM ásványi-festékekkel

Szilikátfestékek betonon

A műanyag bázisú bevonatokkal ellentétben a szilikát festékek nem képeznek filmréteget a beton felületén. A kötőanyagként használt kálivízüveg kémiai reakcióba lép az ásványi alapfelülettel (kovásodás) és oldhatatlanul összeköt vele.

Az ásványi betonkarakter kiemelése betonlazúrokkal.

KEIM CONCRETAL®-LASUR - AMIKOR AZ ESZTÉTIKA A LEGFONTOSABB

Látszóbeton - az egyik legnagyobb kihívás és egyben a legfontosabb elem az építészetben. A műanyaggal javított rendszerekkel ellentétben a KEIM Concretal-Lasur egyedülálló módon kiemeli a beton karakterét, miközben megfelelő védelmet nyújt az időjárási viszontagságokkal szemben. A szé-les kialakítási lehetőségeknek – lazúrozástól a fedőfestésig – köszönhető-en, sokkal rugalmasabb és gazdaságosabb megoldás, mint a beton színezése!

Megtartja a beton természetes megjelenését

A matt szilikátbevonatok sokkal természetesebbnek hat-nak a betonon, mint műanyag bázisú társaik. Ha disz-perziót használunk, akár a 0,3 – 0,5 mm-t is elérheti a szárazrétegvastagság. Ennek azonban az az ára, hogy az egyenetlenségekkel együtt a beton természetes anyagszerkezete is eltűnik. Másképp fog kinézni, másfajta vizuális hatást kelt, végső soron elveszíti beton karakterét.

A KEIM betonbevonatokkal védhetjük és színezhetjük a felületet

Az ásványi bevonatok nem fedik el a beton természetes szerkezetét, sokkal inkább kihangsúlyozzák azt. Külö-nösen igaz ez a lazúr bevonatok esetén. Az ásványi festékek és lazúrbevonatok megőrzik az anyag karak-terét még színes kivitelben is.

"A betonnak van egy nyers ka-raktere, ami lenyűgöz. Az építé-szeti alkotásoknak élő, anyag-szerű, természetes hatást kell kelteniük, a sima, polírozott felület nem illik hozzájuk."
(Zaha Hadid, mint a beton építőanyag ikonja)

BETON – EGY OLYAN VÁLTOZATOS ÉPÍTŐANYAG, MINT AZ ÉLET

A BETON MIÉRT NE LEHETNE SZÍNES

Legyen szó akár homlokzatról, akár beltéri felületekről, a beton modern formatervezési és felületkialakítási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. 

A KEIM Concretal-festékek UV-állók és a szilikátosodás által egy optimális kötést hoz létre az alapfelülettel. Nincs leváló festékréteg! 

BETONKOZMETIKA

A beton időnként szeszélyes díva módjára viselkedik, legfeljebb más típusú allűrjei vannak. Hol elszíneződik, hol lyukacsossá válik, ami hosszú távon bizony nem tesz jót a küllemének. Ilyen esetekben jön jól a betonlazúrozás, ami kiegyenlíti a felület optikai hibáit és visszaállítja a beton eredeti karakterét.

Az ilyen típusú szépészeti beavatkozás már nem egy épületet mentett meg az utókornak, köztük igencsak prominens "pácienseket" is.