Környezetbarát

Ökológiailag korrekt

A környezettudatos építkezés energiahatékony tervezést, de egyben a hosszú életartamú, károsanyag mentes és könnyen ártalmanítható anyagok használatát is jelenti – mint például az ásványi-festékek.

Az építőanyagok környezetre ártalmatlan optimalizálásának legfontosabb eszköze manapság a termék körültekintő kiválasztása. Az épületek fenntartásához szűkséges energiafelhasználás mellett az építőanyagok tulajdonságai is meghatározzák egy épület ökológiai egyensúlyát.

Annak ellenére, hogy az épületekhez szűkséges anyagmennyiségeknek csak egy kis részét teszik ki a homlokzatoknál és beltéri helyiségekben használt festékek, de nem szabad lebecsülni hatásukat. A termékek közvetlen károsanyag tartalma vagy a feldolgozás alatt kibocsátott hatása mellett olyan tényezők, mint az erőforrások takarékos felhasználása és a tartósság jelentősen hozzájárul az öko-egyensúlyhoz.

Ásványi azt jelenti, hogy természetes és károsanyag mentes

Az ásványi-festékek itt kihasználják teljes pozitív tulajdonságaikat: Természetes alapanyagokból állnak, a rendszertermékek nem tartalmaznak problémás anyagokat, mint oldó-, lágyító-, konzerválószereket vagy biocidokat, melyek a környezetbe kipárologhatnak – ez azt jelenti, hogy védi az emberek és a környezet biztonságát.

Az ásványifestékek extrém tartóssága nem csak a pénztárcánkat, hanem az erőforrásokat is védi. Mivel sokkal ritkáb-ban kell felújítani. Amennyiben szűkséges a felújítás, egyszerűen vízzel lemossuk a meglévő homlokzatot és mivel az ásványifestékek nem párazáró kötést hoznak létre az alapfelülettel nem szűkséges a költséges lemaratás és az ártal-matlanítás.

Az ásványi-festékek megvédik az értékes épületet a káros környezeti hatásokkal szemben ezzel is közvetlenül hozzá-járulva a fenntarthatósághoz.