Műemlékvédelem: Értékes, védett épületek fenntartása

Szépet teremtenek, méltóságot őriznek, értékeket ápolnak a KEIM festékekkel - ásványi, hosszú élettartamú, időtálló

Elkötelezett műemlékvédelem – egy igazi történelmi és műszaki kihívás

Aki megérti, hogy a jelen és a jövő kulcsát a múltban kell keresni, jól tudja, mekkora jelentősége van a régi, patinás épületek és kulturális műemlékek megóvásának. A műemlékvédelem mellett elkötelezett kortársaink és az abban érin-tettek ezért elsődleges küldetésüknek tekintik, hogy elődeink építészeti örökségét megőrizzék gyermekeiknek. A mű-emlékeket tartósan megvédeni a károktól és sérülésektől, megóvni eredeti állagukat nem csekély kihívás, de szembe kell néznünk vele, ha hamisítatlan formában akarjuk átadni az utánunk jövő nemzedékeknek az épületek történelmi múltját, az általuk hordozott kulturális üzenetet. Mi sem természetesebb tehát, mint hogy a műemléki védettség alatt álló házak felújításához, helyreállításához használt anyagoknak a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek kell megfelelniük.

Tanács: A háztulajdonosok a műemlékvédelmi hivatalnál illetve a műemlékek gondozásáért felelős illetékes helyi hatóságnál tájékozódhatnak a műemlékvédelemmel kapcsolatos támogatási programokról és azok jogszabályi hátteréről.

„Legfőbb törekvésem az, hogy az építészeti remekműveket, mint az adott korszak beszédes tanúit, eredeti pompájukban és szépségükben örökítsem át a következő nemzedékekre.“
(Adolf Wilhelm Keim, a szilikát technika úttörője 1881-ben)

Műemlékvédelem az eredeti, tiszta szilikátfestékkel

A műemlékvédelem alatt álló épületek felújításához és restaurálásához használt anyagokkal szemben igen szigorú minőségi követelményeket támasztanak.

„KEIM Purkristalat" a műemlékfesték – az évtizedeken át ragyogó homlokzatokért!

Adolf Wilhelm Keim, a szilikáttechnika alapítója, 1878-ban fejlesztette ki a KEIM Purkristalat terméket, amely immár 140 éve etalonként szolgál a hosszú élettartam és a ragyogó színek tekintetében. A KEIM Purkristalat elsődleges al-kalmazási területe a műemléki épületek állagmegóvásához kötődik, a műemlékvédelmi szakemberek és restaurátorok körében rendkívüli népszerűségnek örvend. Nem véletlenül kapta a „templomfesték” becenevet.

A KEIM Purkristalat tökéletesen összehangolt, minőségi, kizárólag ásványi összetevőinek egyedülálló minőségét: a szervetlen, fénytartó pigmenteknek, a gondosan kiválasztott ásványi töltőanyagoknak és a kötőanyagul szolgáló, tiszta, folyékony káliumszilikátnak köszönheti.

Igazi legendává az „eredeti szilikátfesték”-et azonban az tette, hogy szerte a világon találkozhatunk olyan épületek-kel, méltósággal öregedő homlokzatokkal, amelyek élő bizonyítékkal szolgálnak a KEIM Purkristalat egyedülálló tulajdonságainak: nevezetesen hogy évtizedek után sem veszítenek ragyogásukból és elevenségükből.

Ajánlott oldalak

Ismerjen meg további információkat...

KEIM PURKRISTALAT – A MODERN ÉPÍTÉSZET IS IGÉNYT TART A CSÚCSMINŐSÉGRE

Ami a műemlékvédelemben több mint 100 éve bevált gyakorlat, az nem hiányozhat a modernkori új építésekből sem. A KEIM Purkristalat termékkel festett falak összetéveszthetetlen káprázatos színei, a hordozófelület élő karakterét visszaadó ragyogása az igényes új építésű házaknak is egészen egyedi jelleget kölcsönöz.  A páraáteresztő, így épületfizikailag tökéletes KEIM Purkristalat homlokzatfesték rendkívül hosszú élettartamával gazdaságossági szempontból is ideális választás.

Lenyűgöző, ragyogó színek a tisztán szervetlen kötőanyag révén

A KEIM Purkristalat nemcsak legendás, páratlan hosszú élettartamát köszönheti a vízüvegnek, mint kötőanyagnak, hanem valóságos esztétikai élményt nyújtó megjelenését is.  Az áttetsző, tiszta szervetlen kötőanyag közvetlenül átereszti a fénysugarakat, amelyek így akadálytalanul visszaverődhetnek a pigmentrészecskékről.

A fényreflexió hatása így torzítatlanul érvényesül, amitől a KEIM Purkristalat termékkel festett falak valósággal kivirul-nak. Az ásványi matt felület természetessége a ragyogó pigmentek fényerejével társulva, páratlan esztétikus élő ka-rakterével lenyűgöző összképet eredményez.

 

Utolérhetetlen, tartós, oldhatatlan kötés jön létre a festék és az alapfelület között

A KEIM Purkristalat a DIN 18 363 szabvány 2.4.1 adatlap szerint tiszta szilikátfesték, mely évtizedeken keresztül oldhatatlanul összeköt az alapfelülettel: a szilikát alapú vízüveg kötőanyag mélyen behatol az ásványi hordozó-felületbe és kémiai reakcióba lép vele. A „kovásodás”-nak is nevezett folyamat erős, rendkívül strapabíró, oldha-tatlan kötést hoz létre a festék és az alapfelület között.  A KEIM Purkristalat tisztán ásványi nyersanyagai teljesen ellenállnak az agresszív időjárási körülményeknek, mint például a savas esőnek vagy az UV-sugárzásnak. Egy-idejűleg a vízüveg kötőanyagnak a beimpregnálodása, a hordozófelületet szintén stabilabbá és ellenállóbbá teszi.