Minőség & Hosszú élettartam

Utolérhetetlenül tartós: Ásványi-festékek

A hosszúéletartam szempontjából a KEIM ásványifestékek páratlanok.

A homlokzati festékbevonatoknak legalább 20 évig – optikailag és funkcionálisan is – tartósnak kell lenniük. A KEIM ásványifestékeknek ez nem egy nagy kihívás, könnyedén rendelkeznek dupla élettartammal, mint más festékek. Sőt még száz éves történelmi homlokzatok sem ritkaság.

A homlokzatfestékek alapvetően két feladatot teljesítenek – megadják egy épület színes arculatát és megvédik a külső hatásokkal szemben, mint eső, UV-sugárzás, hőmérséklet, fagy, károsanyagok vagy mikroorganizmusok. Nem cso-da tehát, hogy számos festékbevonat nem bírja hosszú ideig ezeket a folyamatos terheléseket. Ez azt jelenti: Felújítás. Vagy tartós festékbevonatokat választunk – a KEIM ásványifestékekkel biztosak lehetünk, hogy kiváló és tartós meg-oldást kapunk.

Azok, akik egy házat építenek vagy felújítanak, hosszútávra gondolnak és évtizedekre kalkulálnak. Ez természetesen magába foglalja a homlokzatot is, mely fontos szerepet játszik az időjárás elleni védelemben és az esztétikai funkció-ban is. És itt a homlokzatfesték egy fontos elem az időjárás és a nedvesség okozta károkkal szemben. De csak akkor, ha hosszútávon ellátja funkcióját. Tehát a homlokzati felületek nem egy felületes téma – érdemes körültekintően meg-vizsgálni a körülményeket és a megfelelő anyagokat kiválasztani.

KEIMFARBEN - A mai napig utolérhetetlen tartósság

Az ásványifestékek, más néven szilikátfestékek generációk óta bizonyították kiváló minőségüket. Jó okuk van arra, hogy ezek a festékek ilyen hosszú élettartamúak:

A szilikátfestékek rendkívül páraáteresztők, ami megakadályozza, hogy a bevonat mögött a nedvesség feltorlódjon és hosz-szútávú károsodásokat okozzon. A vízüveg kötőanyag nem csak természetes, hanem extrém időjárásálló is, mivel kémiailag összeköt az alapfelülettel kvázi „kikövesedik”. Az eredmény egy teljesen ellenálló UV-stabil vegyület. A szintén ásványi és szilárdan összekötő ásványi pigmenteknek köszönhetően a színárnyalatok hosszú ideig megtartják színüket, a felület nem krétásodik és kevésbé szennyeződik, mint a diszperziós festékek.

Számtalan gyakorlati példa világszerte

Ezek a tények hatásosan bizonyíthatók: Még manapság is számos 19. század végi eredeti történelmi homlokzat festmény van kiváló állapotban. Ezért nem véletlen, hogy számos építtető támaszkodik világszerte a reprezentatív épületeiknél a KEIM termékekre.

Bundeskanzleramt

Berlin

Marina Bay Hotel

Singapur

Run Run Shaw

CMC, Hongkong

Oper Sydney

Sydney