poLyChro® Les Couleurs® Le Corbusier

Le Corbusier a modern kor legjelentősebb építésze volt. Az ő tevékenysége határozta meg mindazt, amit ma a modern építészetről és egyáltalán a modernitásról gondolunk. Építészként, művészként, di-zájnerként szerzett páratlanul gazdag tapasztalataira támaszkodva fejlesztette ki a színek művésze-tét, a „Polychromie Architecturale”-t, az ideális eszközt a mesterszintű építészeti színkialakításokhoz.

Az eredeti LE CORBUSIER-színek – KEIM által gyártva!

Kiemelt partnereink részére - minőségi projektek megvalósításához - bocsátjuk rendelkezésre a Polychromie architecturale-t exkluzív megállapodás keretében.

A KEIM által forgalmazott poLyChro – az eredeti Le Corbusier-színek –  kiváló minőségű, bársonyosan matt, intenzív színárnyalatú termékcsalád, melyet kizárólagosan mi gyártunk a mester által kifejlesztett színskála egyedülálló színeiben, mégpedig a párizsi Le Corbusier Alapítvány képviseletében eljáró  Les Couleurs Suisse AG szigorú minőségbiztosítási irányelveinek maradéktalanul megfelelve.

A PoLychromie architecturale - nem más, mint egy 63 lenyűgöző színár-nyalatból álló színskála, amelyet Le Corbusier 1931-ben és 1959-ben két színkollekció formájában alkotott meg.

→ itt megtekinthető az ONLINE-színskála

LE CORBUSIER – AZ EGYIK LEGNAGYOBB ÉPÍTÉSZ NYOMÁBANLe Corbusier, eredeti nevén Charles Édouard Jeanneret-Gris (1887 – 1965) építészként, várostervezőként, dizájnerként, művészként és elméleti szakemberként egyaránt maradandót alkotott. Ha valakiről, akkor róla elmondható, hogy sok tekintetben messze megelőzte a korát. Le Corbusier nagyszerű tervei a „művészeti ágak szintézisén”, azaz az építészet, a belsőépítészet, a berendezés és a színvilág harmonikus kapcsolatán alapul-nak. 

Munkáinak üzenete máig érvényes és meghatározó. Ékes példája ennek az 1927-ben készült Le Corbusier ikerház Stuttgart Weissenhofsiedlung nevű településen (bal oldali és lenti kép).

LE CORBUSIER – A KULTURÁLIS VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZE

Ez a Le Corbusier építészeti munka, az indoklás szerint „kimagasló értékkel gazda-gította a modernitás irányzatát”, 2016 júliusában az UNESCO a kulturális világ-örökség részévé nyilvánította.

Ezen a linken elérhető a francia Fondation le Corbusier által benyújtott pályázati anyag, amelyben kérik az épület felvételét az UNESCO kulturális világörökség listájára:

→ megnézem

 

poLyChro®– A Le Corbusier-színek…

  • lenyűgöznek, bársonyosan matt felületükkel
  • bámulatos utolérhetetlen színmélységgel rendelkeznek
  • örökös eleganciát kölcsönöznek
  • a legtisztább pigmentekkel, kézműves eljárással készülnek
  • és szintén környezetbarát, diffúzióképes és egészséges festékek

Termékáttekintés

A KEIM által gyártott Les Couleurs® Le Corbusier, poLyChro® termékcsaládunkkal 63 mesteri színárnyalatot kínálunk egyedülálló minőségben Le Corbusier színreceptúrái alapján. A poLyChro® tökéletes harmóniája a bársonyosan matt felületnek és a lélegzetelállító színmélységnek. Az élénk, intenzív, mégis visszafogottan elegáns színeket felvonultató poLyChro festékek bel- és kültéri változatban egyaránt kaphatók.