Homlokzatok festésének költségei – egy hosszútávú gondolkodást igényel

Az ásványi termékek kifizetődők. A KEIM homlokzati festékbevonatok évtizedekig tartósak, ezért sokkal gazdaságosabbak, mint a hagyomá-nyos festékbevonatok.

Az olcsó gyorsan drágának bizonyulhat. Különösen az építőiparban a minőség háttérbe szorul, de végül a jobb a drágább megoldás bizonyul kifizetődőbbnek. Az ásványifestékek a homlokzatokon funkcionálisan és optikailag is tartósabbak, így gazdaságosabbak mint gondolnák.

A minőség hosszútávon a legolcsóbb megoldás

Azok, akik gazdaságossági szempontból gondolkodnak, azok a jövőbe tekintenek, mert csak az idő tudja megmondani, hogy valójában mi mennyibe kerül. Minél hosszabb a tervezett használati idő, annál fontosabb ez a szempont!

Mivel az épület élettartama nem években, hanem évtizedekben vagy akár generációkban mérhető, a gazdaságossá-gi hatékonyság a beruházás hosszú élettartamával nő. Egy egyszerű számítással, mely magába foglalja a homlokza-tot is:  A felújítás későbbi szükségességének a következménye, hogy csökkenti a javításra félretett pénzügyi tartalékok és az érintettek idegeire gyakorolt nyomást.

Ez azt jelenti, hogy a bevonatrendszer kiválasztása kulcsfontosságú tényezővé válik. Különösen az ásványifestékek képesek pénzt megtakarítani, mivel alacsony karbantartási költségeket eredményeznek, és képesek funkciójukat és optikai megjelenésüket hosszútávon megőrizni.

Jóllehet az ásványifestékek anyagköltsége kicsivel többe kerül, de a munkaerő költségével összehasonlítva, manap-ság csak kis mértékben befolyásolja az összköltséget, viszont jelentősen növelik egy épület minőségét. Az olcsó épít-kezés nem kifizetődő – de az intelligens beruházás igen. Az ásványifestékek hosszútávú pénzmegtakarítási modellek.