Lakni „Fogging" jelenség nélkül

Általában télen történik, amikor a fűtési szezon elkezdődik, a semmiből egy fekete folt jelentkezik szilárdan a falon. A jelenséget „ködképző” hatásnak is nevezik a szakemberek. A KEIM ásványi-festékek bizonyítottan nem járulnak hoz-zá ehhez a jelenséghez.

KEIM megelőzi a "Fogging" jelenséget

Számos kereskedelmi forgalomba kapható beltéri falfesték úgynevezett illékony szerves anyagokat (lágyítószereket) tartalmaz, amelyek sok műanyagban is megtalálhatók. Ezeket a többnyire szagtalan lágyítószereket nem kell beje-lenteni és ezért gyakran nem „láthatók” a vevők számára. A lágyítószerek többnyire sok hónapon keresztül folyama-tosan párolognak ki a festékekből.

Az egészségügyi kockázatok mellett, a lágyítószerek a fent leírt „fogging” jelenséget okozhatják, ami akár a falakat akár a mennyezeteket is érintheti, egy lágyítószerből és porszemcsékből álló fekete folt formájában, amikor a fűtési szezon elkezdődésével a szobák felmelegszenek. Miért? A porszemcsék a levegőben a kipárolgó lágyítószer részek-kel összetapadnak és a falfelületekre leragadnak, általában ott ahol a levegő cirkulál.