Hogy nézzen ki a nappali fala

A nappaliban rendszerint igen sokat tartózkodunk, ezért nem árt, ha otthonos hangulatot áraszt és a térbeosztása is rendben van. Ebből a szempontból kulcsszerep jut a nappali falainak, amelyek úgymond a színes hátteret adják, alapvetően meghatározva ezzel a helyiség hangulatát. A lakó egyéni ízlésétől függ, hogy megnyugtató vagy éppenséggel inspiráló hatású színeket választ a nappaliba.

A nappali színkialakításának csak a képzelet szab határt

Minden színnek megvan a saját hatása

Manapság kedvünkre válogathatunk lakberendezési kiegészítők és bútorok széles kínálatából akár webáruházakban is. Ami a falakat illeti, a Zen stílus követői nagy valószínűséggel a fehér szín mellett teszik le a garast. Akinek az afri-kai életérzés áll közelebb a habitusához, az inkább meleg földszíneket választ. Aki pedig napfényes, mediterrán han-gulatot szeretne a nappalijába idézni, ezt könnyedén megteheti narancs- és napsárga festékek „szivacs-technikás” felhordásával.

Fontos, hogy a falak hatásosan kiegészítsék a helyiség többi részét, de semmiképpen se legyenek dominánsak. Cinóbervörösre festett fallal a háttérben például kitűnő kontraszt teremthető, ha a berendezést fehér bútorok és kiegészítők alkotják. Az ilyen kontrasztgazdag színkombinációk felpezsdítik, elevenséggel töltik meg a helyiséget.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A SZÍNEK HATÁSAIRÓL