Hálószoba a visszahúzódó hely

Ahhoz, hogy a hálószobánk valóban a nyugalom és a zavartalan pihenés szigete lehessen, kellemes árnyala-tú, alacsony károsanyag-kibocsátású festékkel kell be-vonnunk a falait. E célra a pasztellszínek a legalkalma-sabbak, de a szoba méretétől függően egy csipetnyi meleg árnyalatot hordozó sötét színek is megoldást jelenthetnek. Tágas hálószoba esetén például a sötét-vörös bensőséges, odabújós hangulatot képes terem-teni. Persze itt is sok múlik a személyes ízlésvilágon.

Falfestékek hálószobákhoz

Milyen színűre érdemes festeni a hálószoba falait, hogy az tényleg a nyugalom szigete lehessen?

A hálószoba színválasztása a személyes szükségletektől függ és gyakran a bútorok színéhez igazodik. Aki a háló-szobába kizárólag aludni jár, annak a decens, nyugodt, sötétebb színárnyalatokat ajánljuk. Aki viszont helyszűke miatt tévénézésre, telefonálásra vagy munkavégzésre is használja a hálószobát, válasszon inkább világos színeket vagy akár színpompás mintákat.

A színválasztás szempontjából az sem mindegy, hogy melyik égtáj felé néz az ablak, és hogy a hálószoba a földszinten vagy az emeleten kapott-e helyet. Alapból világos hálószobába tompításként célszerű sötét színeket választani. Ugyanez fordítva is igaz: ha sötétebb a szoba, tanácsos élénk, világos színeket alkalmazni.

 

→ TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A SZÍNEK HATÁSAIRÓL