Az egészséges gyerekszoba

A gyermekek az idejük kb. 90 százalékát zárt térben töltik. A festékekben, tapétákban található mérgező anyagok, a penészgombák vagy éppen a cigarettafüst erősen megterhelik a beltéri levegőt, és ez különösen érzékenyen érinti a gyermekeket. A KEIM környezet-barát beltéri festékek nem tartalmaznak oldó-, lágyító- és konzerválószereket és természetüknél fogva penésze-sedésgátló hatásúak, mindeközben egy gramm káros-anyagot sem bocsátanak ki a levegőbe.
 

Milyen színűre fessük gyerekszobáinkat?

Ötletek a gyerekszoba kifestéséhez

A gyermekeknek mindig van egy kedvenc színük, ami nem feltétlenül egyezik meg a szobájukhoz legjobban illő ár-nyalattal. De ez nem is baj. Arra azért ügyelni kell a gyerekszoba színének megválasztásánál, hogy az ne legyen túl komor és sötét. Kis méretű szobában jobban mutatnak a világos színek, mert tágítják a teret, míg nagyobb szoba esetén bátran nyúlhatunk valamivel erőteljesebb színekhez. Szakértők azt javasolják, hogy rikító színt legfeljebb két falon alkalmazzunk. Aki a bőség zavarával küzdve nem tud egyetlen szín mellett dönteni, nyugodtan választhat egyszerre többet is, legfeljebb majd kombinálja őket.

Ha igen aktív a gyermek, lélektani okokból célszerű megnyugtató, csitító hatású színeket választani. Fiúk esetében a zöld vagy a kék lehet a megoldás, lányok esetében inkább a lilás pasztellszínek. A kevésbé eleven gyerekek szobá-jába életörömöt, optimizmust sugárzó erőteljesebb árnyalatokat érdemes választani, pl. rózsaszínt vagy narancssár-gát. Ezek pezsdítően hatnak és segítik az összpontosítást. Az intenzív tónusokkal ugyanakkor nem árt csínján bánni, mert könnyen a kívánttal ellentétes hatást érhetünk el velük.